Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws

Reisverslagen

De reisverslagen zijn te vinden onder Voor leerlingen, Foto's en Verslagen, Reisverslagen. Of klik hier.


Cross Your Borders

Cross Your Borders

15/5 - Vorige week hebben leerlingen meegedaan met het Cross Your Borders project. Dit is een meerdaags, interactief onderwijsproject over mondiale onrechtvaardigheid. Naast het bestuderen van specifieke ontwikkelingslanden, was er ook tijd voor interculturele workshops zoals salsa dansen, henna tekenen en djembé spelen.

IBC naar Dinslaken

IBC naar Dinslaken

8/5 - Vorige week woensdag zijn de IBC-leerlingen naar het Otto-Hahn-Gymnasium in Dinslaken geweest voor een uitwisseling met een derde klas van deze school.

FunFair market

FunFair market

12 mei

5/5 - Kom ook op vrijdag 12 mei naar de FunFair Market op het Willibrordgebouw! Er is van alles te beleven: van muziek en entertainment tot (zelfgemaakte) producten, diensten en etenswaren. Zo zijn er naast lekkere hapjes en drankjes ook allerlei kraampjes waar je bijvoorbeeld bloemen, meubels en sieraden kunt kopen, je nagels kunt laten doen, een goochelshow kunt bekijken of aan een loterij mee kunt doen. 


Ruis over 'woordenboek Nederlands' als toegestaan hulpmiddel

Ruis over 'woordenboek Nederlands' als toegestaan hulpmiddel

4/5 - Op 30 april verscheen op de website www.examenoverzicht.nl een bericht met als kop ‘Legaal spieken op het eindexamen’. In dit bericht wordt melding gemaakt van twee 'woordenboeken' die zouden zijn toegestaan als hulpmiddel bij het centraal examen.
 
 
 
 

Uilen in de klas

Uilen in de klas

1/5 - Op 18 april hebben twee 1 mavo en twee 1 havo klassen een workshop uilen gehad. Valkenier Martin Doderer kwam met een aantal uilen in de klas en vertelde over het leven van deze vogels die je niet zo vaak tegen komt.