Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws

Open Dag

Zaterdag 4 februari 2017 van 10.00-15.00 uur is er een Open Dag. Klik hieronder op de 3 foto's voor meer informatie.Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag

9/12 - Vandaag is het Paarse Vrijdag! Leerlingen van 4 mavo hebben rondom dit thema een filmpje gemaakt en een interview met Louise Beernink (rector) gehouden.

Kerstactie klas 1 en 2

Kerstactie klas 1 en 2

Voedselbank Doetinchem

De jaarlijkse kerstactie van klas 1 en 2 vindt dit jaar plaats op vrijdag 23 december. Na twee jaar geld ingezameld te hebben voor het Ouderenfonds, is er dit jaar voor een nieuw doel gekozen. Onze leerlingen gaan geld inzamelen voor de Voedselbank Doetinchem. 
  
  
  

Montferland Run

Montferland Run

Op zondag 4 december heeft een grote delegatie leerlingen én een aantal docenten van het Ludger College meegedaan met de Montferland Run in 's-Heerenberg. Het gros van de leerlingen heeft de 7.5 km uitgelopen. Job Hissink en Jordy Arendsen hebben een puike prestatie geleverd door de 15 km te lopen. Iedereen heeft op zijn of haar eigen niveau prima gepresteerd, een compliment waard! Noemenswaardig is ook de toptijd van Hans Rinner, hij kwam al na 30 minuten en 15 seconden over de finish! 

Excursies

Excursies

Woensdag 7 december

Veel leerlingen zijn woensdag 7 december buiten de deur. Ze gaan op excursie!
4 vwo (kcv): Nijmegen
3 havo (duits): Keulen/kerstmarkt
4 mavo (geschiedenis), 5 havo/5 vwo (mws): Den Haag
6 vwo (biologie): Burgers' Zoo

Gymnasiumdag voor alle leerlingen uit 5V &6V Gymnasium

Gymnasiumdag voor alle leerlingen uit 5V &6V Gymnasium

Op 25 november probeerden leerlingen aan de hand van drie gerenommeerde classici een stap verder te komen dan de basisinzichten van het interpreteren van teksten: hoe kom je tot een literaire vertaling, wat is dat eigenlijk? En ook: wat kun je doen met mythen, meer dan lezen en begrijpen?