Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws

Open Dag

Zaterdag 27 januari 2018 van 10.00-15.00 uur is er een Open Dag. Klik hieronder op de 3 foto's voor meer informatie.Twentse Wiskunde Estafette: Ludger College winnaar ronde 1

Twentse Wiskunde Estafette: Ludger College winnaar ronde 1

"sprookje" door Gerben Hobelman

Woensdag 8 november

Er was eens, in een plaatsje hier ver vandaan, een wedstrijd waar alleen de allerdappersten aan mee durfden te doen. Een dag lang je hersenen kraken over moeilijke vraagstukken die iets met wiskunde te maken hadden.

Ludger College aanwezig tijdens centrale voorlichtingen

Ludger College aanwezig tijdens centrale voorlichtingen

13+14 nov en 21+22 nov

De middelbare scholen in de West-Achterhoek hebben de krachten gebundeld en organiseren vier centrale voorlichtingen: twee in de DRU (13 en 14 november) en twee in het Graafschap College (21 en 22 november). Uiteraard is het Ludger College aanwezig op alle voorlichtingsavonden.

Jong talent kiest voor kunst

Jong talent kiest voor kunst

Talentenklas

Docent Beeldende Vorming Roos Koenders vertelt in het educatief magazine van de Gruitpoort over de Talentenklas (onderdeel van het Design en Art Traject). Wat is de Talentenklas? Hoe is het ontstaan? Wat is talent? Allemaal vragen waarop Roos antwoord geeft in dit interview. Volg ook het instagramaccount: Ludgerkunst!


Mensa SlimmerIQuiz Scholenstrijd bij ons op school!

Mensa SlimmerIQuiz Scholenstrijd bij ons op school!

30/10 - Op 8 november 2017 wordt de Scholenstrijd gestreden van de Mensa SlimmerIQuiz. Dit is een pittige quiz voor leerlingen van de groepen zeven en acht. Op verschillende locaties in Nederland wordt dan bepaald welke school het slimste team heeft van de regio. In de regio Achterhoek wordt de scholenronde gespeeld bij het Ludger College.
 

Verslag Parijsreis

Verslag Parijsreis

26/10 - Vrijdag 13 oktober vertrokken in alle vroegte 54 leerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo met hun docenten voor een lang weekend naar Parijs. Deze leerlingen, met Frans of beeldende vorming of zelfs beide vakken in hun pakket, bezochten in drie dagen alle highlights van de lichtstad.