Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws

Opleidingenmarkt hbo/wo

Info over opleidingenmarkt hbo en wo Graafschapcollege klik hier: www.graafschapcollege.nl


MIG

Van ma 15 t/m vr 19 sept zijn er mentorintroductiegesprekken. Er geldt een verkort lesrooster.


Schoolgids en Contactblad 1

De nieuwe Schoolgids en Contactblad 1 zijn online. Klik hier.NFFS

NFFS

Prijzen voor animatie

Op maandag 15 september vond in het Agora Theater van Lelystad het Nederlands Filmfestival voor Scholieren (NFFS) plaats. Het Ludger College doet al jaren mee aan dat festival, en wel in de categorie animaties, die in de lessen beeldende vorming worden gemaakt.

Introductie klas 3

Introductie klas 3

Kunst, cultuur en kennismaken

De tweede introductiedag voor klas 3 staat traditiegetrouw in het teken van kunst, cultuur en kennismaken. Dit jaar leverde dat wel heel bijzondere ontmoetingen op. Allereerst natuurlijk met de nieuwe klasgenoten en de al even nieuwe mentor. Maar er was meer.

Primeur

Primeur

History in the making

4 sep - Ze hebben er lang op moeten wachten, de leerlingen van 1V. Een aantal heeft er de hele vakantie naar uitgekeken.  Een enkeling heeft er zelfs  van gedroomd. ‘Op de nieuwe school krijgen we les met een iPad’. Spannend.


Introductie 2014

Introductie 2014

Aangenaam kennis te maken

Ook dit jaar stonden de eerste twee schooldagen in het teken van de kennismaking. Natuurlijk is dat heel belangrijk voor de eersteklassers, die helemaal nieuw zijn in dit Jerusalem. Maar ook alle andere leerlingen krijgen de gelegenheid elkaar (nader) te leren kennen. Dat gebeurt via allerlei spelletjes en projectjes.

Ludger ontwaakt

Ludger ontwaakt

De vakantie is voorbij.

25 aug - Na een mooie zomer met een opmerkelijk nat staartje is Ludger weer uit zijn zomerslaap ontwaakt. De vakantie is voorbij. Nee, schrik niet, de leerlingen hebben nog een week, maar veel Ludgermedewerkers beginnen al vandaag weer.