Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws

Feestje klas 1 en 2

Feestje klas 1 en 2

Vóór de herfst uit je dak

Het eerste schoolfeest van dit jaar vierden klas 1 en 2  op donderdag 16 oktober. Dat tijdstip was goed gekozen. Ná het eerste blok schooldagen, dat toch altijd weer wennen is,  en vlak vóór de herfstvakantie, waarnaar je zo heerlijk kunt uitkijken.

Boymans & Witte de With

Boymans & Witte de With

4H en 4V bezoeken Rotterdam

Op 10 oktober nam het vak beeldende vorming haar klassen havo- en vwo-4 mee naar Rotterdam. Daar bezochten de leerlingen eerst museum Boijmans van Beuningen en na de middag stond het kunstenaarscentrum Witte de With op het programma.

Il neige sur Liège?

Il neige sur Liège?

Echt niet ...

Op vrijdag 10 oktober gingen de leerlingen van 3M en 3H op excursie naar Luik. Belangrijkste doel van het uitstapje naar dit stukje (Franstalig) België was het in drie jaar op school geleerde Frans nu eens in de praktijk toe te passen, op niets vermoedende passanten.


Zwart goud

Zwart goud

Deug jij voor mijnwerker?

Het Ruhrmuseum is een oud mijnbouwcomplex bij Essen en het staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De oorspronkelijke kolenwasserij is door de bekende architect Rem Koolhaas omgetoverd tot een modern museum, met veel aandacht voor de cultuurhistorie van het Ruhrgebied. De aardrijkskundeklas van mavo 3 ging er afgelopen vrijdag heen.

High Tea 2014

High Tea 2014

Anglia-certificaten uitgereikt

9 okt 2014 - Ieder schooljaar kunnen leerlingen van havo en vwo in januari, april en juni opgaan voor een Anglia-certificaat. Van die gelegenheid wordt gretig gebruik gemaakt. Heel veel leerlingen behalen zo'n certificaat, en een aanzienlijk aantal zelfs meer dan een.