Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws

Begaafdheidsprofielschool

Begaafdheidsprofielschool

Ludger ontvangt BPS-predicaat

Een complete verrassing was het niet. De visitatiecommissie die in april onze school bezocht, reageerde immers al buitengewoon positief. Maar nu is het dan toch officieel. Het Ludger College mag zich sinds vorige week Begaafdheidsprofiel-school noemen, als enige school in de regio.

Gekkenwerk

Gekkenwerk

4M, 5H en 6V naar Parijs

Ze zijn razend druk geweest, 4M, 5H en 6V met Frans en/of beeldende vorming in het pakket. Aan het begin van de herfstvakantie waren ze drie dagen in Parijs. En dat is gewoon veel te kort voor wat er in de Franse hoofdstad allemaal te zien is. Eigenlijk was het gekkenwerk.

Dulce est discere in loco

Dulce est discere in loco

Het is best prettig om op locatie te leren.

Lucius Flavius, afkomstig uit Napels, kwam zo rond het jaar 50 n.Chr. als jonge Romeinse soldaat terecht in Colonia Claudia Ara Agrippinnensium (CCAA), in het uiterste noorden van het Romeinse Rijk. Tenminste, dat had heel goed gebeurd kúnnen zijn.

Hoog bezoek

Hoog bezoek

Tweede Kamerlid op bezoek

Paul van Meenen, onderwijsspecialist in de Tweede Kamer voor D66, bezocht het Ludger College op maandag 13 oktober. Hij was hier op uitnodiging van Marieke Willems, docent biologie en TOM-begeleider.Van Meenen en Willems kennen elkaar via Twitter. De D66’er had er graag de reis van en naar Den Haag voor over om eens langs te komen in Doetinchem.

Feestje klas 1 en 2

Feestje klas 1 en 2

Vóór de herfst uit je dak

Het eerste schoolfeest van dit jaar vierden klas 1 en 2  op donderdag 16 oktober. Dat tijdstip was goed gekozen. Ná het eerste blok schooldagen, dat toch altijd weer wennen is,  en vlak vóór de herfstvakantie, waarnaar je zo heerlijk kunt uitkijken.