Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws

Informatieavond TOM

Op woensdagavond 28 september om 19.30 uur is er voor ouders van leerlingen van klas 1 vwo een informatieavond over het TOM-traject en meer-en hoogbegaafdheid. De avond zal plaatsvinden in de aula van het Willibrordgebouw. De uitnodiging treft u hier aan. De TOM-folder vindt u hier.

Ouderavonden

14/9 - Op 19, 20, 21, 22 en 26 september worden de laatste ouderavonden georganiseerd. Aanvang 19.30 uur op het hoofdgebouw.

*Maandag 19 september: 5 vwo
*Dinsdag 20 september: 3 havo
*Woensdag 21 september: 6 vwo
*Donderdag 22 september: 4 mavo
*Maandag 26 september: 5 havo  



Contactgegevens directie en afdelingsleiders

De lijst met contactgegevens van de directie en de afdelingsleiders is te vinden bij Downloads onder het kopje "Overige".
Wij willen u vragen om alleen in noodgevallen het privételefoonnummer van de directie en afdelingsleider te gebruiken. U kunt hen bij voorkeur via e-mail bereiken of telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer van school (0314-325248).

Schoolgids

De schoolgids van 2016-2017 is uit! De gids is te vinden bij Downloads. Let op: onder voorbehoud van wijzigingen.


Tweede prijs op Nffs

Tweede prijs op Nffs

voor bovenbouw Ludger College

Juliette Camstra, Daan Somsen en Sebastiaan Muradi uit 6 vwo hebben onlangs met hun film Waste op het 12e Nationaal Film Festival voor Scholieren de 2e prijs gewonnen in de categorie Animatie bovenbouw! Helaas ging de eerste prijs (een werkreis naar Griekenland) net aan hun neus voorbij, maar zij hebben lovende kritieken gekregen van de jury bestaande uit professionele filmmakers zoals Eddy Terstall.

Fijnstof

Fijnstof

College Kees Meliefste

20/9 - Vrijdag 16 september hadden de leerlingen van 3vc een bijzondere biologieles. Op uitnodiging van Annabel uit 3vc kwam Kees Meliefste, een onderzoeker van de Universiteit van Utrecht, een college geven over fijnstof en ultrafijnstof. Dhr. Meliefste doet in heel Nederland onderzoek naar fijnstof en heeft daarvoor een speciale auto uitgerust met apparatuur. Na het college mochten de leerlingen de wagen bekijken. De metingen stopten niet, dus toen er een auto voorbijreed zag je meteen resultaat.

Alles over het examen

Alles over het examen

en de rekentoets

Hieronder tref je alle informatie aan over het examen en de rekentoets (schooljaar 2016-2017).

Stappen met ouders

Stappen met ouders

Informatieve avond over alcohol, drugs en uitgaan

Iriszorg organiseert in samenwerking met andere partners (politie, jongerenwerk, horeca) op maandagavond 3 oktober een "Stapavond" voor ouders. Het is een informatieve avond over alcohol, drugs en uitgaan. Voor deze stapavond worden alle ouders van leerlingen van 14 - 18 jaar uit Doetinchem uitgenodigd.

Veux-tu être ma femme?

Veux-tu être ma femme?

Franse leraar gaat trouwen met zijn Duitse geliefde

Gisteren was een bijzondere dag voor de leerlingen van 2VA. Tijdens hun les waren zij getuige van een huwelijksaanzoek.