Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws
Twentse Wiskunde Estafette: Ludger College winnaar ronde 1

Twentse Wiskunde Estafette: Ludger College winnaar ronde 1

"sprookje" door Gerben Hobelman

Woensdag 8 november

Er was eens, in een plaatsje hier ver vandaan, een wedstrijd waar alleen de allerdappersten aan mee durfden te doen. Een dag lang je hersenen kraken over moeilijke vraagstukken die iets met wiskunde te maken hadden.

Ludger College aanwezig tijdens centrale voorlichtingen

Ludger College aanwezig tijdens centrale voorlichtingen

13+14 nov en 21+22 nov

De middelbare scholen in de West-Achterhoek hebben de krachten gebundeld en organiseren vier centrale voorlichtingen: twee in de DRU (13 en 14 november) en twee in het Graafschap College (21 en 22 november). Uiteraard is het Ludger College aanwezig op alle voorlichtingsavonden.

Jong talent kiest voor kunst

Jong talent kiest voor kunst

Talentenklas

Docent Beeldende Vorming Roos Koenders vertelt in het educatief magazine van de Gruitpoort over de Talentenklas (onderdeel van het Design en Art Traject). Wat is de Talentenklas? Hoe is het ontstaan? Wat is talent? Allemaal vragen waarop Roos antwoord geeft in dit interview. Volg ook het instagramaccount: Ludgerkunst!


Mensa SlimmerIQuiz Scholenstrijd bij ons op school!

Mensa SlimmerIQuiz Scholenstrijd bij ons op school!

30/10 - Op 8 november 2017 wordt de Scholenstrijd gestreden van de Mensa SlimmerIQuiz. Dit is een pittige quiz voor leerlingen van de groepen zeven en acht. Op verschillende locaties in Nederland wordt dan bepaald welke school het slimste team heeft van de regio. In de regio Achterhoek wordt de scholenronde gespeeld bij het Ludger College.
 

Verslag Parijsreis

Verslag Parijsreis

26/10 - Vrijdag 13 oktober vertrokken in alle vroegte 54 leerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo met hun docenten voor een lang weekend naar Parijs. Deze leerlingen, met Frans of beeldende vorming of zelfs beide vakken in hun pakket, bezochten in drie dagen alle highlights van de lichtstad.

Openingsfeest

Klas 1 en 2

De aula van het Willibrord was donderdag 12 oktober the place to be. Eindelijk was het zo ver: het openingsfeest van klas 1 en 2. Bekijk hier alle foto's.

Afscheidsfeest

Bellenblaas, notenkraken, muziek, tranen en vele glimlachen… Afgelopen vrijdag hebben we het allemaal voorbij zien komen op het afscheidsfeest van drie gewaardeerde collega’s. Sjan van der Grijp, Jan Rademakers en Helma Noordink hebben afscheid genomen van het Ludger, zij gaan nu fijn genieten van een welverdiend pensioen. Het was een bijzonder feest, met veel emoties, maar we hebben genoten!

Kunstroute Arnhem

4 havo en 4 vwo

29/9 - Vorige week vrijdag gingen de ckv-leerlingen van 4 havo en 4 vwo met de bus naar Arnhem voor een kunstroute. De excursie was bedoeld als kennismaking met verschillende culturele instellingen en kunstdisciplines.

Groepsdag leerjaar 2

De beste detectives zijn....

25/9 - Afgelopen donderdag was er een moord gepleegd in Doetinchem. Aan alle tweede klassen van het Ludger College de taak om deze moordzaak op te lossen!

Groepsdag leerjaar 1

Samen aan de slag!

25/9 - Op donderdag 21 september was er voor klas 1 de groepsdag bij Markant Outdoorcentrum in Braamt. Het programma bestond uit 13 educatieve, sportieve en ludieke activiteiten met als doel de band onderling in de klas te versterken. Klas 1vd had er zin in!

Deutsch in Dortmund

25/9 - Leerlingen uit 5 havo met Duits in hun pakket brachten vrijdag 22 september een bezoek aan DASA (Deutsche Arbeitschutzausstellung).

Emma en Vonne winnen eerste prijs NFFS

21/9 - Afgelopen maandag hebben Emma Kip en Vonne Grijpma de eerste prijs gewonnen met de animatiefilm 'The Bucketlist' in de categorie Animatie onderbouw! Oproep voor leerlingenraad


Beste leerlingen,

Dit jaar gaan we aan de slag met het oprichten van een leerlingenraad. Juist wij, de leerlingen, zouden meer inspraak moeten krijgen op het onderwijs en hoe het er hier op school aan toegaat. Jij kunt het verschil maken, of je nou net begonnen bent in klas 1 of al in de zesde zit.
Dus meld je aan! Kijk voor meer informatie op its Learning.

Informatieavond dyslexie

Op dinsdag 26 september om 19.00 uur is er voor alle eerstejaars leerlingen met een dyslexieverklaring en hun ouders een informatieavond over dyslexie. De avond zal plaatsvinden op het Willibrordgebouw. Aanmelden kan via o.vansetten@ludgercollege.nl

Vacature surveillanten

Herhaalde oproep

Het Ludger College is op zoek naar surveillanten. De vacaturebeschrijving treft u hier aan. 

IBC naar Strijp-S

4/9 - Vorige week woensdag heeft 4HA IBC een bezoek gebracht aan Strijp-S in Eindhoven, het voormalige Philipsterrein.

Oudercursus “Puber in huis”

Dit najaar organiseert Iris in de Buurt (onderdeel van IrisZorg) een cursus voor ouders over de thema's alcohol, drugs en internet in de opvoeding. Het is een leuke informatieve cursus, waaraan in de afgelopen jaren al veel ouders hebben deelgenomen. De cursus bestaat uit 5 maandagavonden, te beginnen vanaf 2 oktober. Voor deze cursus worden alle ouders van leerlingen van klas 1, 2 en 3 van de Doetinchemse middelbare scholen uitgenodigd.

Ouderavonden bovenbouw

1/9 - Binnenkort vinden de ouderavonden voor de bovenbouw plaats op het hoofdgebouw. 

*Donderdag 7 september: 3 vwo, 19.00 uur
*Maandag 11 september: 4 havo, 19.30 uur, 4 vwo 20.15 uur
*Dinsdag 12 september: 3 havo, 19.30 uur
*Donderdag 14 september: 3 mavo 19.00 uur, 4 mavo 20.00 uur
*Maandag 18 september: 5 vwo, 19.30 uur
*Woensdag 20 september: 5 havo, 19.30 uur, 6 vwo 20.15 uur

Graag tot dan!

Voorlichting Design & Art Traject

28/8 -  Op dinsdag 29 augustus om 19.00 uur geeft Roos Koenders, docent beeldende vorming, op het hoofdgebouw voorlichting over het Design & Art Traject.

Informatieavonden culturele reizen

Voor leerlingen van 4 havo en 5 vwo

24/8 - Op maandag 28 en woensdag 30 augustus zijn er informatieavonden over de culturele reizen die leerlingen van 4 havo en 5 vwo dit schooljaar gaan maken.

Ouderavond klas 1 en 2

24/8 - Op dinsdag 29 augustus (1h, 2h), donderdag 31 augustus (1v, 2v) en maandag 4 september (1m, 2m) worden er ouderavonden georganiseerd op het Willibrordgebouw. Ouders kunnen dan kennismaken met de school, de mentor en de ouders van medeleerlingen. Ook ontvangen ouders algemene (veelal praktische) informatie over het reilen en zeilen op school. Kom volgende week kennismaken met de school waar uw kind de komende jaren onderwijs gaat volgen!

FISEC sportwedstrijden

Lees het verslag van Zara Konstapel uit 5VB over haar deelname aan de FISEC sportwedstrijden in Lignano (2-8 juli 2017).


Back to school

We hopen dat jullie genoten hebben van de zomervakantie. We zijn druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar. Dinsdag 22 augustus starten we weer. Van 22 t/m 25 augustus worden de schoolfoto's gemaakt door Foto Koch (leerjaar 1 en 2: 22 en 23 augustus. leerjaar 3 t/m 6: 24 en 25 augustus). Klik hier en hier voor meer informatie rondom de schoolfoto's. De nieuwe schoolgids (2017-2018) lees je hier. Let op: m.i.v. dit schooljaar zijn de lestijden van het Hoofdgebouw met de lestijden van het Willibrordgebouw gewisseld. Klik hier voor het rooster. 

2017-2018