Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws
Yes! Geslaagd!

Yes! Geslaagd!

Voor alle geslaagden: proficiat met het behalen van je diploma. Ben je (nog) niet geslaagd? Heel veel succes met de herkansing!

Ludger College twee dagen in de ban van Krachtveld

Ludger College twee dagen in de ban van Krachtveld

Enthousiaste leerlingen van het Ludger College hebben hun krachten gebundeld en zullen op donderdag 29 en vrijdag 30 juni verschillende acts laten zien tijdens het schooltheaterfestival Krachtveld. De school nodigt alle geïnteresseerden uit om op donderdagavond 29 juni tussen 18.30 en 21.00 uur naar het hoofdgebouw van het Ludger College te komen waar ze ondergedompeld worden in een heerlijke festivalsfeer.

Afsluiting Track in Leren

Afsluiting Track in Leren

Lees het verslag van Paul Lobbrecht over Track in Leren.

Tentoonstelling 3x1

Tentoonstelling 3x1

beeldende vorming

De tentoonstelling 3 x 1, in het Stadsmuseum, is nog te bezoeken tot 18 juni.
Hier is een selectie van het werk te zien dat onze examenleerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo beeldende vorming gemaakt hebben.

Op naar Krachtveld!

Op naar Krachtveld!

De eerste repetitiezondag van Krachtveld zit er weer op. Klik hier voor de foto's. Wees er ook bij op donderdag 29 en vrijdag 30 juni. Het wordt super!

Comment vous appelez-vous?

3 vwo naar Liège om 'in het wild' Frans te praten

8/6 - Een gesprek beginnen met een wildvreemde is geen makkelijke opgave, als je 14 of 15 bent. Maar als dat ook nog eens in het Frans moet... dan lijkt het wel een onmogelijke opgave.

Cross Your Borders

15/5 - Vorige week hebben leerlingen meegedaan met het Cross Your Borders project. Dit is een meerdaags, interactief onderwijsproject over mondiale onrechtvaardigheid. Naast het bestuderen van specifieke ontwikkelingslanden, was er ook tijd voor interculturele workshops zoals salsa dansen, henna tekenen en djembé spelen.

IBC naar Dinslaken

8/5 - Vorige week woensdag zijn de IBC-leerlingen naar het Otto-Hahn-Gymnasium in Dinslaken geweest voor een uitwisseling met een derde klas van deze school.

FunFair market

12 mei

5/5 - Kom ook op vrijdag 12 mei naar de FunFair Market op het Willibrordgebouw! Er is van alles te beleven: van muziek en entertainment tot (zelfgemaakte) producten, diensten en etenswaren. Zo zijn er naast lekkere hapjes en drankjes ook allerlei kraampjes waar je bijvoorbeeld bloemen, meubels en sieraden kunt kopen, je nagels kunt laten doen, een goochelshow kunt bekijken of aan een loterij mee kunt doen. 


Ruis over 'woordenboek Nederlands' als toegestaan hulpmiddel

4/5 - Op 30 april verscheen op de website www.examenoverzicht.nl een bericht met als kop ‘Legaal spieken op het eindexamen’. In dit bericht wordt melding gemaakt van twee 'woordenboeken' die zouden zijn toegestaan als hulpmiddel bij het centraal examen.
 
 
 
 

Uilen in de klas

1/5 - Op 18 april hebben twee 1 mavo en twee 1 havo klassen een workshop uilen gehad. Valkenier Martin Doderer kwam met een aantal uilen in de klas en vertelde over het leven van deze vogels die je niet zo vaak tegen komt.

Filosofiedag 6 vwo

Verslag

20/4 - Lees het verslag over de filosofiedag van 6 vwo!

Amsterdam, we komen eraan!

20/4 - Verslag van Jorike Greven.

Slotconcert 5h-6v

20/4 - Donderdagavond 13 april was het zover: de eindexamenleerlingen muziek gaven in de aula een avondvullend concert. Hiermee sloten ze hun schoolexamen praktisch musiceren af. Een openbaar schoolonderzoek dus!

Filosofie symposium vwo

10/4 - Vrijdag 31 maart was er voor de 5 vwo-leerlingen een symposium filosofie. Drie wetenschappers bogen zich over onze vragen waarbij de hoofdvraag luidde: wat is wetenschap? Of: wat maakt een wetenschapper tot wetenschapper?

JAFA Festival 2017

Eerste prijs voor Vonne Grijpma en Emma Kip

6/4 - Op 1 april de eerste prijs winnen; het is geen grap. Vonne Grijpma en Emma Kip uit 2VD hebben het waargemaakt op het JAFA 2017, filmfestival voor Jonge Achterhoekse Filmartiesten.

Verslag Filosofiedag havo

3/4 - Afgelopen vrijdag was de jaarlijkse Filosofiedag van 5 havo. Jarne Froon uit 5HD schreef een verslagje over deze bijzondere dag.

Taaldorp Frans

30/3 - Op de laatste dag van de toetsweek waren de leerlingen van 2 vwo te gast in het Taaldorp Frans.

Internationale Verständigung 4 vwo

27/3 - Op vrijdag 24 maart jl. stond onze jaarlijkse uitwisseling met het Petrinum uit Dorsten weer op het programma: communicatie en samenwerking in Duits én Nederlands.

Bedrijfsbezoek Kramp

It's that easy!?

22/3 - Woensdag 15 maart bracht 4 havo IBC een bedrijfsbezoek aan Kramp in Varsseveld.

PWS-markt

Woensdag 22 en donderdag 23 maart presenteren de examenleerlingen van 6 vwo en respectievelijk 5 havo hun profielwerkstukken op de inmiddels bekende PWS-presentatiemarkt. Op deze inloopavonden van 19.00 tot 21.00 uur krijg je een indruk van de resultaten van noeste arbeid en bijzondere inspanningen die onze examenleerlingen hebben geleverd om een groter onderzoek of werkstuk uit te voeren. Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, neven en nichten en andere belangstellenden; jullie zijn van harte welkom.

Bètadag ICER Ulft

16/3 - Op woensdag 15 maart zijn 4H en 5V leerlingen met een NG of NT profiel naar de bètadag in het ICER geweest.

Winnaars actie open dag

Op de open dag konden bezoekers meedoen met een winactie. Door het beantwoorden van vragen over de open dag en hun gegevens in te vullen op een postkaart konden ze kans maken op een cadeaubon.

De winnaars zijn:
-Evy Fritz
-Merle de Vries  
-Marloes Masselink
-Wesley Hendriksen
-Kim Welling

Proficiat! De winnaars ontvangen z.s.m. een mail.

Jubilarissen

Zes collega’s vieren dit jaar hun Ludgerjubileum. Vijf van hen geven dit schooljaar al 12,5 jaar les aan het Ludger College: Erik Bitter, Henriëtte van den Bosch, Sjan van der Grijp, Dolf Huitink en Kees Markhorst. Joost Helmink is al 25 jaar verbonden aan het Ludger College.

Blog

Louise Beernink

Vanaf heden zal Louise Beernink, rector van het Ludger College, regelmatig een blog schrijven. Wat houdt haar bezig? Wat is haar visie wat betreft de school? Lees hier haar eerste bijdrage.

Aandeelhouders-vergadering

4 havo IBC

8/2 - Vorige week woensdag presenteerden de leerlingen van 4 havo IBC hun bedrijven tijdens de aandeelhoudersvergadering. Dat deden ze d.m.v. een powerpointpresentatie of een filmpje. Geïnteresseerden konden voor € 5 een aandeel kopen. De bedoeling is dat de opbrengst weer wordt geïnvesteerd in de bedrijven.

Open Dag 2017 een succes!

4/2 - Het was vandaag een gezellige en drukbezochte dag met leuke bezoekers en enthousiaste medewerkers & leerlingen. Minilessen, optredens, vakkeninformatie, rondleidingen; alle ingrediënten waren aanwezig voor een interessante open dag. Bekijk hier de foto's.

Belangstellenden die verhinderd waren, kunnen in de herkansing bij onderwijsassistent dhr. J. Duenk. Hij zal in overleg enkele rondleidingen verzorgen op onze school op een normale lesdag. De eerste rondleiding is gepland op donderdag 9 februari. Graag telefonisch aanmelden via 0314-325 248.

Kerstactie update

Voor wie het nog niet wist: de leerlingen hebben in totaal € 8406 opgehaald voor de Voedselbank Doetinchem. Een geweldig bedrag waar de leerlingen trots op mogen zijn! Ook zijn er maar liefst 58 kratten met levensmiddelen naar de Voedselbank gegaan.

Wintersportexcursie 2017

Skikamp wederom een groot succes

16/1 - Met 70 leerlingen zijn we 2 januari richting Oostenrijk vertrokken. Alpendorf was dit jaar de eindbestemming. Een groot en uitdagend skigebied!

Excursie beeldende vorming

Amsterdamse musea

16/1 - Vrijdag de 13e vertrokken 5h/5v leerlingen met beeldende vorming in het pakket samen met drie docenten naar Amsterdam.  

Paarse Vrijdag

9/12 - Vandaag is het Paarse Vrijdag! Leerlingen van 4 mavo hebben rondom dit thema een filmpje gemaakt en een interview met Louise Beernink (rector) gehouden.

Kerstactie klas 1 en 2

Voedselbank Doetinchem

De jaarlijkse kerstactie van klas 1 en 2 vindt dit jaar plaats op vrijdag 23 december. Na twee jaar geld ingezameld te hebben voor het Ouderenfonds, is er dit jaar voor een nieuw doel gekozen. Onze leerlingen gaan geld inzamelen voor de Voedselbank Doetinchem. 
  
  

Montferland Run

Op zondag 4 december heeft een grote delegatie leerlingen én een aantal docenten van het Ludger College meegedaan met de Montferland Run in 's-Heerenberg. Het gros van de leerlingen heeft de 7.5 km uitgelopen. Job Hissink en Jordy Arendsen hebben een puike prestatie geleverd door de 15 km te lopen. Iedereen heeft op zijn of haar eigen niveau prima gepresteerd, een compliment waard! Noemenswaardig is ook de toptijd van Hans Rinner, hij kwam al na 30 minuten en 15 seconden over de finish! 

Excursies

Woensdag 7 december

Veel leerlingen zijn woensdag 7 december buiten de deur. Ze gaan op excursie!
4 vwo (kcv): Nijmegen
3 havo (duits): Keulen/kerstmarkt
4 mavo (geschiedenis), 5 havo/5 vwo (mws): Den Haag
6 vwo (biologie): Burgers' Zoo

Gymnasiumdag voor alle leerlingen uit 5V &6V Gymnasium

Op 25 november probeerden leerlingen aan de hand van drie gerenommeerde classici een stap verder te komen dan de basisinzichten van het interpreteren van teksten: hoe kom je tot een literaire vertaling, wat is dat eigenlijk? En ook: wat kun je doen met mythen, meer dan lezen en begrijpen?

Schaatsen klas 1 en 2

Triavium

Vrijdag 18 november zijn 120 leerlingen van klas 1 en 2 wezen schaatsen op kunstijsbaan Triavium in Nijmegen. Heerlijk eventjes ontspannen na de intensieve toetsweek! De leerlingen konden op de baan schaatsen (333 meter!) en hun kunsten vertonen op de ijshockeybaan. Omstreeks 16.30 uur kwamen de Ludgerianen weer veilig terug op school.

Kunstworkshopdagen klas 3

Onderdompelen in wereld van kunst en cultuur

Op woensdag 12 en 26 oktober en op 2 november was het feest voor de derde klassen. In plaats van een normale lesdag waren 3v, 3h en 3m in de Gruitpoort te vinden, waar ze ondergedompeld werden in de wereld van kunst en cultuur.

Wiskunde-estafette

Woensdagochtend 9 november vertrokken 3 busjes met daarin 19 leerlingen uit 5 vwo naar Enschede om zich de tanden stuk te bijten op een heleboel vraagstukken.

Winnaars SlimmerIQuiz naar finale


Op 9 november werd op het Ludger College de Mensa SlimmerIQuiz gespeeld tijdens de scholenstrijd! Dit is een pittige quiz voor leerlingen van groep 7 en 8. De achterste heren op de foto zijn de winnaars. Zij zitten op de DaVinci school in Borculo en mogen 16 november naar de landelijke finale op de Universiteit van Amsterdam. Succes!

Wij nemen de basisschool over

Verslag

Op 2 november namen 3-havo leerlingen 5 basisscholen over onder begeleiding van pabo-studenten van Iselinge Hogeschool. Roy Eulink, pabo-student, heeft een verslag van deze dag gemaakt.


Surveillanten gezocht

voor in de ochtendpauze en/of lunchpauze

Klik hier voor de volledige vacaturetekst.

Excursie Parijs

14-16 oktober 2016

Op vrijdag 14 oktober vertrokken in alle vroegte 62 leerlingen van 4 Mavo, 5 Havo en 6 Vwo met hun docenten voor een lang weekend naar Parijs. Deze leerlingen met Frans of beeldende vorming of zelfs beide vakken in hun pakket, bezochten in drie dagen alle highlights van de lichtstad.

Eindexamenklassen Duits in Bonn

Op 23 september jl. werd Bonn overspoeld door een grote groep Ludgerianen. Ter voorbereiding van het eerste mondeling bezochten de examenleerlingen met Duits in hun pakket hier o.a. het Haus der Geschichte. Dit is een prachtig museum voor de moderne Duitse geschiedenis (vanaf 1945). Tijdens een rondleiding in het Duits brachten officiële gidsen belangrijke gebeurtenissen en personen tot leven.

Tweede prijs op Nffs

voor bovenbouw Ludger College

Juliette Camstra, Daan Somsen en Sebastiaan Muradi uit 6 vwo hebben onlangs met hun film Waste op het 12e Nationaal Film Festival voor Scholieren de 2e prijs gewonnen in de categorie Animatie bovenbouw! Helaas ging de eerste prijs (een werkreis naar Griekenland) net aan hun neus voorbij, maar zij hebben lovende kritieken gekregen van de jury bestaande uit professionele filmmakers zoals Eddy Terstall.

Alles over het examen

en de rekentoets

Hieronder tref je alle informatie aan over het examen en de rekentoets (schooljaar 2016-2017). Bekijk ook https://www.mijneindexamen.nl/select/ en/of https://www.youtube.com/user/CollegevoorExamens.

2016-2017