Jouw talent is er thuis.
Ludger College › Nieuws

Achterhoek VO presenteert 2 nieuwe scholen

Doetinchem - De medewerkers van het Ludger College, het Rietveld Lyceum en het Ulenhofcollege kregen op 9 oktober een primeur: de presentatie van de namen van de twee nieuwe scholen voor voortgezet onderwijs in Doetinchem. De namen Houtkamp College en Panora Lyceum verschenen op een groot scherm in de aula van het Ludger College.
Louise Beernink en Paddy Harbers, rectoren van de toekomstige nieuwe scholen, lichtten de namen toe. De nieuwe scholen ontvangen in het schooljaar 2020/2021 hun eerste brugklasleerlingen.

>Meer info? Lees het persbericht van Achterhoek VO.

Dag van de duurzaamheid

Dag van de duurzaamheid

Het voorleesboek ‘De kracht van nieuwe energie’ is speciaal gemaakt voor de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2018. De verhalen gaan over het thema energie en zijn geschreven door pabo-studenten uit het hele land. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door tekeningen die basisschool-leerlingen hebben gemaakt.

- Voor volwassenen en kinderen om, aan de hand van het voorlezen, in gesprek te gaan over hoe we samen beter met de aarde om kunnen gaan. 
- Voor kinderen om na te denken en mee te denken over problemen, uitdagingen en oplossingen op dit vlak.
 
Om de volgende onderwerpen tastbaar te maken, zoals:
-Samenwerken aan een duurzame toekomst – jong en oud.
-Kinderen hebben een stem en we moeten hun belangen serieus nemen.
-Heel Nederland ziet dat kinderen en besluitvormers hierover in gesprek zijn en samen aan de slag gaan.
 
Het boek kun je downloaden op:
https://dekrachtvannieuweenergie.nl/boek/
Op een duurzame wereld!

Sven Colenbrander 2Vc neemt deel aan finale Wiskunde Olympiade

Sven Colenbrander 2Vc neemt deel aan finale Wiskunde Olympiade

Op zaterdag 29 september heeft Sven Colenbrander uit klas 2Vc de 38e plaats behaald op de Nederlandse Wiskunde Olympiade in Amsterdam. Wij feliciteren Sven met zijn mooie prestatie. Op 15 maart 2018 vond op het Ludger de Kangoeroetoets plaats. Sven plaatste zich bij de beste 100  brugklassers van Nederland, en daarom mocht hij naar de finale in het VU in Amsterdam.

4havo en 4vwo bezoeken de culturele omgeving van Arnhem

4havo en 4vwo bezoeken de culturele omgeving van Arnhem

Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV)

Vrijdag 28 september bezochten de leerlingen van 4Havo en 4VWO  de culturele omgeving van Arnhem. De kunstroute in Arnhem is een onderdeel van het vak culturele en kunstzinnige vorming.  Zo kregen de leerlingen een kijkje achter de schermen bij het Stadstheater, het Gelders Orkest, Filmtheater Focus, Poppodium LuxorLive, grafisch atelier Plaatsmaken, Kunstlab.

Groepsdag leerjaar 1 en 2

Groepsdag klas 1 en 2

Na vier weken school staat er voor klas 1 en 2 een mooie traditie op het programma. De groepsdag; samenwerken in groepjes, elkaar nog beter leren kennen en lekker uitleven bij Markant Stroombroek. 
Het weer was prachtig vandaag. En zoals de foto's laten zien hebben onze leerlingen zich vermaakt met verschillende ludieke en sportieve onderdelen. 
  

Ludger College met zes films naar NFFS

Rigo Booms, Max Klomp, Laïs van Eijk en Isa Lammers winnen de derde prijs

Op maandag 24 september deed het Ludger College met zes films mee  aan de 14e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) in Lelystad. Het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de 200 inzendingen worden door de jury 30 onder- en bovenbouw

The big journey, gemaakt door Rigo Booms, Max Klomp, Laïs van Eijk, Isa Lammers, heeft de derde prijs gewonnen in de categorie animatie onderbouw. Een leuke animatie over een reis met een raket die door aardige buitenaardse wezens gerepareerd wordt en waardoor de terugreis naar aarde weer mogelijk is. Deze groep heeft vorig jaar in klas 2 bij beeldende vorming hard gewerkt om er een mooie cut-out anmatie van te maken. The big journey en Rainstorm verdienden al een eerste prijs bij JAFA; het filmfestival voor scholieren in de achterhoek.Informatieavond TOM

Maandag 24 september

Op maandag 24 september om 19.30 uur is er voor leerlingen van klas 1 vwo en hun ouders een informatieavond over het TOM-traject en meer-en hoogbegaafdheid. De avond zal plaatsvinden in de aula van het Willibrordgebouw. U kunt de uitnodiging, bijlage en de TOM Folder via deze link raadplegen.

Ludgercollege met zes films naar NFFS

19/9 - Op maandag 24 september doet het Ludgercollege met wel zes films mee aan de 14e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) dat plaats vindt in Lelystad. Het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de 200 inzendingen worden door de jury 30 onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd.  Op de gala-avond worden de winnaars in de categorieën; fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt.


Vorig jaar wonnen Vonne Grijpma en Emma Kip met de animatiefilm ‘the Bucketlist’ de eerste prijs in de categorie animatie onderbouw. 

Dit jaar zijn de volgende films genomineerd:


Ouderavonden

14/9 Komende week zijn de volgende ouderavonden gepland:

Maandag 17 september 4V
Dinsdag 18 september 3H en de ouderavond Dyslexie
Donderdag 20 september 4H en 5V

Wij heten u graag van harte welkom.Informatie Culturele Reizen 2018/2019

Vorige week zijn er op het Ludger College informatieavonden geweest over de Culturele Reizen. Deze reizen zijn voor de leerlingen echt een hoogtepunt en uit ervaring blijkt dat leerlingen altijd heel enthousiast terugkomen. Voor wie deze avond heeft gemist en voor diegene die de informatie nog even wil doorlezen kunt u hier de powerpointpresentatie nog een keer bekijken. 

Voorlichtingsavond Design & Art Traject

7/9 -  Op dinsdag 11 september om 19.00 uur geeft Roos Koenders, docent beeldende vorming, op het hoofdgebouw aan de Vondelstraat voorlichting over het Design @ Art Traject.

We zijn weer gestart met het nieuwe schooljaar

Welkom terug allemaal.

2018-2019