Jouw talent is er thuis.
Ludger CollegeNieuws › Theatervoorstelling O! Die Zee!
Theatervoorstelling O! Die Zee!

Theatervoorstelling O! Die Zee!

O! Die Zee!nuwen!
 
Wat was het spannend voor al die leerlingen die meewerkten aan de Ludgertheatervoorstelling O!Die Zee! Na maandenlang repeteren, bouwen, maken, teksten oefenen, fine-tunen en bijslijpen was het 14 juni zover: premiere! De aula was omgetoverd tot heuse theaterzaal met decor en techniek. Na een succesvolle uitvoering voor alle brugklassers van onze school, was het ’s avonds tijd voor de ouders en andere belangstellenden om de voorstelling te zien. Op vrijdag volgde nog een voorstelling voor alle leerlingen van klas 2.
Gelukkig waren de reacties heel positief: “Wauw! Knap gespeeld, zeg!”, “Mooi decor!” “Goed orkest”, “Het zag er prachtig uit”. De complimenten waren talrijk en werden in dankbaarheid aanvaard. Want het is nogal wat om zo voor een volle zaal je kunsten te vertonen. 
 
Het decor – bedacht door Leon Mommersteeg en gebouwd met hulp van de decorploeg bestond onder andere uit een poort naar de onderwereld, gebouwd met aula-stoelen…. Wat moeten we daar nou weer van denken? Het spel was luchtig en toch veelzeggend, dankzij het acteertalent van de veelal jonge spelers en natuurlijk de vakkundige begeleiding door Melissa Glasbergen en Floor Groote-Haar. De dansers transformeerden razendsnel van schaapjes van de cycloop naar doden in het Dodenrijk, van verleidelijke sirenen, tot bos-nymfen van de tovenares Circe. Margreet Luitwieler heeft zichzelf weer overtroffen. Ook de grime o.l.v. Jose van Gennip, het koor en orkest o.l.v. Karin Melgers, de kookploeg o.l.v. Sacha Boret en niet te vergeten de techniekploeg o.l.v. Arjan en Rick van ColonX droegen hun steentje bij aan het welslagen van weer een prachtige Ludgertheaterproductie.