Jouw talent is er thuis.
Ludger CollegeNieuws › Voorronde IJSO
Voorronde IJSO

Voorronde IJSO

3 vwo

23/4 - De leerlingen uit 3 vwo hebben vorige maand deelgenomen aan de voorronde van de IJSO. Deze ‘International Junior Science Olympiad’ is een wedstrijd voor leerlingen van 15 jaar (of jonger).
Door mee te doen met deze wedstrijd willen de natuur- scheikunde en biologiedocenten van het Ludger College proberen om geïnteresseerde en getalenteerde leerlingen uit te dagen op het gebied van science en technologie. Daarnaast is de ervaring van het meedoen ook een goede manier om te ontdekken of je de juiste profielkeuze hebt gemaakt.
Dit jaar hebben we er voor gekozen om alle leerlingen mee te laten doen. Op 27 maart werd er door in totaal 103 leerlingen gewerkt aan de opgaven. Naast 15 meerkeuzevragen over allerlei onderwerpen waren er ook 3 onderdelen met open vragen. De leerlingen konden hun energie kwijt in het beantwoorden van vragen over uiteenlopende onderwerpen; zo ging het over een waterkoker en de synthese van ammoniak, maar ook over voeding en ecosystemen.
Op het Ludger College is de IJSO dit jaar gewonnen door Jesse Bolk uit 3VD; hij haalde 52 van de 75 punten. Helaas was dit niet voldoende om door te mogen naar de landelijke finale. Lot Steenaert uit 3VD volgde op de voet met 1 punt minder. En op de derde plaats eindigde Max Witteveen uit 3VA met 48,25 punten.