Jouw talent is er thuis.
Ludger CollegeNieuws › Filosofiedag 5 havo
Filosofiedag 5 havo

Filosofiedag 5 havo

Op vrijdag 6 april stond voor 5 havo de afsluitende filosofiedag op het programma. We begonnen deze dag met een TED-talk over het vinden van jezelf en het blijven van jezelf. Dit thema stond deze dag centraal met een vooruitzicht op ons eindexamen.
Door twee jaar filosofie heen hebben we veel filosofen behandeld en we weten dus wat zij vinden en denken. Maar kennen wij ook het gezicht hierbij? Dit hebben we vervolgens getest in een quiz. We kregen van filosofen een foto te zien en aan ons was dan de taak om de goede naam aan het juiste gezicht te koppelen. 

Hierna hadden we een korte pauze, met lekker eten in het lokaal. Voor de mensen van de bovenkamer: we hebben alles netjes opgeruimd en goed achter gelaten! 

Omdat wij bijna ons eindexamen in gaan, hebben we in groepen een overzichtelijke poster gemaakt (zie foto) over het thema ‘IK. Filosofie van het Zelf’. Hieruit kwamen mooie, duidelijke en grappige samenvattingen, zoals “Marijns zoektocht naar het zelf.”  

Na al dit harde werken, waren we wel toe aan een lekker ijsje. We besloten naar Friul te lopen en een ijsje te halen. Namens de hele klas: bedankt meneer Parmentier!

Toen we weer terug kwamen op school hebben we nog een laatste filmpje gekeken en 30 seconds met filosofische begrippen gespeeld. We waren allemaal superfanatiek!

Al met al hebben we een hele leuke en gezellige dag gehad, waarin we ook nog aan ons examen hebben gewerkt!


De filosofie klas 5H