Jouw talent is er thuis.
Ludger CollegeNieuws › Debatteam strandt in halve finale
Debatteam strandt in halve finale

Debatteam strandt in halve finale

22/3 - Afgevaardigden van 3- en 4-mavo zijn afgelopen dinsdag tijdens het jaarlijkse Achterhoekdebat gestrand in de halve finale. Het Ludgerdebatteam verloor met 2-1 van de uiteindelijke winnaars van het Candea College uit Duiven. Toch waren er voor het Ludger enkele successen.
Het debatteam bestond uit de volgende leerlingen: Britt Hermans, Taha Saad, Ché de Bake, Simav Hadij Mohammad en Willem Taubert. Het Metzo College was dit jaar het strijdtoneel voor de beste Achterhoekse debaters van 3- en 4-mavo. Deelnemende scholen: Metzo College (Doetinchem), Candea College (Duiven), Almende Bluemers (Silvolde), Schaersvoorde (Dinxperlo), Schaersvoorde (Winterswijk) en het Ludger College (Doetinchem).


In de eerste pouleronde verloor het Ludger met 2-1 van het Metzo College. Er werd gedebatteerd over de volgende stellingen: Jongeren hebben een verkeerd beeld van seksualiteit en Gelderland moet dé sportprovincie van Nederland worden. De jury vond de argumentatie van het Metzo beter, maar roemde wel de samenwerking binnen het Ludgerteam. Verder was er persoonlijk succes voor Britt Hermans. Zij mocht zich beste debater noemen van deze ronde.

In de tweede pouleronde won het Ludger met 2-1 van het Almende College Bluemers. Er werd gedebatteerd over de volgende stellingen: Leerlingen in het examenjaar moeten vrijgesteld worden van de leerplicht en Jagen in de Achterhoek moet verboden worden. Naast de overwinning was er wederom persoonlijk succes. Ditmaal voor Simav Hadij Mohammad. Zij mocht zich deze ronde beste debater noemen.

Het Ludger bereikte de halve finale waarin het met 2-1 verloor van het Candea College. Er werd in deze ronde gedebatteerd over de volgende stellingen: Het inleveren van privacy is noodzakelijk voor een veiliger samenleving en De provincie Gelderland zou het stichten van een gezin in de Achterhoek actief moeten stimuleren om de krimp tegen te gaan. In de finale was het Candea College ook met 2-1 te sterk voor het Metzo College.