Jouw talent is er thuis.
Ludger CollegeNieuws › Kick-off
Kick-off

Kick-off

Onderzoeksopdracht ckv

19/3 - Dinsdag 13 maart vond de kick-off plaats van de onderzoeksopdracht ckv voor de leerlingen van 4 havo. De onderzoeksopdracht is een nieuw onderdeel van ckv waarbij leerlingen in de bovenbouw in groepjes onderzoek doen op het gebied van kunst en cultuur.
En wie kan de leerlingen beter wegwijs maken in de wereld van kunst en cultuur dan gastdocenten uit ‘het vak'? Zo konden leerlingen kiezen uit een gastles van theaterregisseur Lennart Kalkman, dansdocente Margreet Litwieler, filmregisseurs Mans van de Berg (film de IJslandbende) en Dylan Tonk (film Uitgesproken),  modevormgever Djovrie Krus die kleding ontwerpt voor theater en film, Arnhemse architecten Joep Koenders en Arno Geesink én Jeroen van Dijk, dit keer niet in de rol van muziekdocent aan het Ludger College maar als componist van onder andere orkest de Ereprijs.

Elke gastdocent vertelde aan de hand van de eigen beroepspraktijk wat er komt kijken bij het maken van een film, theaterproductie, compositie, dansvoorstelling, gebouw of kledingontwerp. Het waren stuk voor stuk interessante colleges. De leerlingen hebben ontzettend veel inspiratie kunnen opdoen voor een eigen onderzoek op het gebied van kunst, architectuur en vormgeving.