Jouw talent is er thuis.
Ludger CollegeNieuws › Krachtveld 2017
Krachtveld 2017

Krachtveld 2017

Verslag

Na maandenlange voorbereidingen gonsde het Ludger College afgelopen donderdag en vrijdag van kunstzinnige bedrijvigheid: Krachtveld 2017 was een feit.
In iedere uithoek van de school werd er kunst bedreven. In de – anders altijd zo rustige – Bovenkamer speelde het stuk ‘Get the Fuck out of my Office’. Hierin doet een moeder er alles aan om haar dochter een spelshow te laten winnen.

 In de tent speelden de acteurs en actrices de sterren van de hemel in de voorstelling ‘William S. Vs. De Jeugd van T.’, waarin de teksten van Shakespeare in vliegende vaart voorbij kwamen, alsof ze terplekke ontstonden in het hoofd van de meester.
 
In verband met het slechte weer werden de optredens die eigenlijk gepland stonden voor de binnentuin van de school, verplaatst naar de Kandeleer. Die veranderde als bij toverslag in een kroeg! Met muzikale mini-optredens dus, én met de heerlijkste hapjes en drankjes door de Kookploeg. Had je even genoeg gehoord, gegeten en gedronken, was het goed toeven in de Ondergang, waar leerlingen Beeldende Vorming exposeerden: animaties, schilderijen, tekeningen en zelfs een heuse ‘experienceroom’, waarin je je in het Oostblok uit de jaren ’80 waande….
 
Een verdieping hoger speelden en dansten leerlingen de voorstelling ‘Hersenspinsels’. Een prachtig schouwspel over alles wat er zich in je hoofd afspeelt. Schoolstress, onderlinge krachtmetingen en hoe te ontkomen eraan. Het zat er allemaal in.
 
En met Krachtveld 2017 kwam er een eind aan een periode van intensieve samenwerking tussen acteurs, dansers, muzikanten, kookploeg, grime, decor en techniek, docenten en leerlingen. Een periode waarin vriendschappen voor het leven gesloten zijn. In de groeps-apps gonst het alweer: “Doe jij volgend jaar ook weer mee?”

Bekijk hier de foto's!