Jouw talent is er thuis.
Ludger CollegeNieuws › Ludger College twee dagen in de ban van Krachtveld
Ludger College twee dagen in de ban van Krachtveld

Ludger College twee dagen in de ban van Krachtveld

Enthousiaste leerlingen van het Ludger College hebben hun krachten gebundeld en zullen op donderdag 29 en vrijdag 30 juni verschillende acts laten zien tijdens het schooltheaterfestival Krachtveld. De school nodigt alle geïnteresseerden uit om op donderdagavond 29 juni tussen 18.30 en 21.00 uur naar het hoofdgebouw van het Ludger College te komen waar ze ondergedompeld worden in een heerlijke festivalsfeer.
Derde editie
Het is de derde editie van het festival en het belooft nog grootser, leuker en meer divers te worden dan vorig jaar. Krachtveld is een festival door en voor leerlingen waarbij ieders kracht naar voren komt en alle zintuigen geprikkeld worden. Muziek, dans, theater, beeldende kunst, fysieke kracht: het komt allemaal aan bod. En voor het ultieme festivalgevoel kan er tussen de acts door lekker gerelaxt worden met wat eten op de picknickkleden op het grasveld.

Belangrijkste ingrediënt blijft een aantal prachtige, prikkelende theater/muziek/dansvoorstellingen. In de Bovenkamer (de mediatheek van de school) speelt ‘Get the Fuck out of my office!’, een voorstelling over een kantoor waar de gemoederen hoog oplopen o.l.v. Melissa Glasbergen, dramadocente bij het Ludger College. Margreet Luitwieler (dans) en Jeroen van Dijk (muziek) maken samen de voorstelling ‘Hersenspinsels’ over alles wat er zich in je hoofd en daarbuiten afspeelt. Floor Groote-Haar en Sarai Sombroek brengen een productie met als titel Shakespeare. Verder bevolken allerlei muzikale en artistieke leerlingen de uithoeken van de school. Op de meest verrassende plekken ligt de kunst en muziek voor het oprapen. Leerlingen Beeldende Vorming en deelnemers aan het Design and Art Traject (DAT) tonen hun theatrale installaties, animaties, schilder- en tekenwerk. Leerlingen Muziek vormen samen een grote schoolband én verzorgen kleine, intieme optredens in de binnentuin van de school.

Wees welkom
Overdag sluiten alle medewerkers en leerlingen van het Ludger College het schooljaar af op het Krachtveld en ’s avonds wordt het feest voortgezet met ouders, familie, vrienden en andere belangstellenden. Op donderdag 29 juni is iedereen welkom vanaf 18.30 uur om van al het moois, lekkers en leuks te komen genieten op het terrein van het Ludger College aan de Vondelstraat 5 in Doetinchem. De entree is gratis, een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.