Jouw talent is er thuis.
Ludger CollegeNieuws › Jubilarissen
Jubilarissen

Jubilarissen

Elk jaar in februari vieren we het zogenaamde jubilarissenfeest onder collega’s. Die collega’s die 12 ½, 25 of 40 jaar verbonden zijn aan het Ludger College krijgen een feest aangeboden. Op dit feest worden de jubilarissen toegesproken door de rector, de sectie of naaste collega’s zetten de collega’s ook nog eens extra in het zonnetje en verder is ruimte voor eten, drinken en dansen!
De jubilarissen van dit jaar zijn:
Mariëtte Rouwmaat, hoofd leerlingenadministratie. Mariëtte werkt al 25 jaar op de leerling-administratie. Mariëtte is een harde werkster en een echte professional, ze wil graag dat alles op rolletjes loopt en komt regelmatig met ideeën over wat er nog beter zou kunnen. Mariëtte heeft in het verleden een periode lang het onderwijsondersteunend personeel vertegenwoordigd in de MR en dat deed ze met verve; ze was daarbij altijd open, eerlijk en rechtstreeks.

Ineke Jolink, mediatheekmedewerker. Ineke werkt al 12,5 jaar op het Ludger als medewerker in de mediatheek. Ze heeft daarnaast haar baan als bibliothecaresse bij bibliotheek West-Achterhoek. De leerlingen vinden Ineke erg aardig en vriendelijk en dat kan ik alleen maar beamen. Daarbij is ze ook nog eens bescheiden. Ineke is een echte meedenker: als er een probleem is, dan denkt Ineke automatisch mee over mogelijke oplossingen.

Elisabeth Seegers, docente Frans. Elisabeth geeft al 12,5 jaar Frans aan onze onderbouwleerlingen. Ze is een van de native-speakers in onze sectie Frans. Ze heeft toen ze pas in Nederland was, een jaar op het ROC gewerkt en is daarna op het Ludger terechtgekomen. Ze oogstte bij binnenkomst grote bewondering voor het niveau van haar Nederlands. Elisabeth is een zeer gewaardeerde, betrouwbare docente en mentor. Zowel collega’s als leerlingen voelen zich snel op hun gemak bij haar.

Caroline Giesen, docente Nederlands. Caroline viert haar 12,5 jarig jubileum als docente Nederlands op onze school. Ze heeft ook als leerling op het Ludger gezeten, dus ze heeft al heel wat meer jaren op onze school doorgebracht en kent de school dus ook van de andere kant. Caroline is sectieleider van de sectie Nederlands. Ze is serieus, betrouwbaar en betrokken; betrokken op haar vak, maar niet minder op haar leerlingen. De keuze voor onderwijs was een keuze voor de leerlingen.

Ighor Gudde, docent wiskunde. Ighor geeft al 12,5 jaar wiskunde op het Ludger, overigens is ook hij oud-leerling van onze school. Zowel collega’s als leerlingen beschrijven Ighor als rustig, prettig in de omgang en humoristisch. Hij blijft ook rustig op momenten dat andere mensen wellicht wat luider gaan praten. Dat rustig blijven op juist die momenten oogst alom bewondering.


Ik dank jullie allemaal van harte voor jullie grote inzet in de afgelopen 12 ½/ 25 jaar. Mede dankzij jullie is het Ludger het Ludger.


Louise Beernink,
Rector Ludger College