Jouw talent is er thuis.

Open Dag 2018 Informatie voor ouders


HARTELIJK WELKOM OP ONZE OPEN DAG

27 januari 2018, 10.00-15.00 uur

Op de Open Dag van het Ludger College bent u van harte welkom op de beide gebouwen van de school: in het Willibrordgebouw (eerste en tweede klas) en het Hoofdgebouw. 

U kunt het beste beginnen op het Willibrordgebouw. Daar vinden de meeste voorlichtingen voor toekomstige brugklassers plaats. De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar hebben les in een modern brugklasgebouw, met een fijne sfeer, waar ze zich snel thuis voelen. Zo'n nieuwe school is dan een stuk minder eng.
     
Parkeren
Parkeren kan het best op het parkeerterrein bij het Graafschap College aan de Kennedylaan. U hoeft dan maar een klein stukje te lopen naar het Willibrordgebouw of het Hoofdgebouw. Er rijden continu pendelbussen tussen beide gebouwen.

Parkeren kan ook op de grote parkeerplaats bij het station. U hoeft dan maar een klein stukje te lopen naar het Willibrordgebouw. Een deel van de parkeerplaats van tuincentrum Vriezen staat ook tot uw beschikking.

Let op! In de buurt van het Willibrordgebouw geldt een parkeerverbod. Komt u met de fiets? U kunt uw fiets bij ons in de fietsenstalling zetten.

Er rijden continu pendelbussen tussen beide gebouwen.

In het Willibrordgebouw:

     
Programmaboekje
Bij binnenkomst krijgt u een programmaboekje uitgereikt. Daarin vindt u alle informatie die u nodig heeft voor een geslaagde Open Dag. Het is handig om dit boekje de hele dag bij de hand te houden. U vindt hierin informatie over plaats en tijd van verschillende onderdelen van het programma, zoals:

     
Voorlichting aan toekomstige brugklasleerlingen en hun ouders
In een aantal lokalen vindt doorlopend voorlichting plaats. Deze voorlichting duurt ongeveer 30 minuten.
 
Vakkeninformatie door leraren en leerlingen
U krijgt een kijkje in de keuken, o.a. bij muziek, bewegingsonderwijs, natuurkunde, biologie, Anglia en beeldende vorming.
     
Informatie over leerlingenzorg
Het Ludger College kent vele vormen van leerlingenzorg, bijvoorbeeld voor dyslectische leerlingen en leerlingen met faalangst.
     
Informatie over het gymnasium en TOM
Het Ludger College heeft een grote gymnasium-afdeling. Hoe ziet het gymnasium eruit? Voor wie is het geschikt?
Daar geven wij tijdens onze Open Dag graag en uitgebreid antwoord op in het gymnasiumlokaal.

Ook heeft het Ludger College extra aanbod voor hoogbegaafde leerlingen: Traject Op Maat (TOM). Bovendien is de school een Begaafdheidsprofielschool.


     
Overige informatie
In de aula geeft de rector algemene informatie (o.a. over kwaliteitszorg, de Doetinchemse samenwerking van 3 naar 2 middelbare scholen, toelating tot klas 2 en identiteit). De oudervereniging en de maatschappelijke stage vindt u elders in de school.


     

In het Hoofdgebouw:

     
Minilessen
In lessen van ± 20 minuten geven leraren een indruk van hun vak. U vindt hier Engels, klassieke talen en Frans.
     
Vakkeninformatie door leraren en leerlingen
U krijgt een kijkje in de keuken, o.a. bij scheikunde, natuurkunde, levensbeschouwing, bsm (beweging, sport en maatschappij) en ckv.

     
  Buitenlesactiviteiten  
Het Ludger College organiseert allerlei activiteiten naast de lessen, bijvoorbeeld een musical, schooltoneel en cultuurhistorische en sportieve reizen voor mavo. Informatie over buitenles-activiteiten vindt u op verschillende plaatsen in het Hoofdgebouw. Kijk in het boekje dat u ter plaatse krijgt uitgereikt.
     
Overige informatie
In de aula zijn stands met informatie, bijv. over de toelating tot klas 3 en hoger en de leerlingenraad. Op het podium verzorgt de muzieksectie optredens.     
Het Studiehuis
In de Bovenkamer geven leraren informatie over de Z-uren (zelfstandig werken). U kunt er kennismaken met de decanen en onze mediatheek bekijken.
     

En dan nog even dit ...

     

OPEN

DAG

GEMIST

?

Belangstellenden die zaterdag 27 januari verhinderd zijn, kunnen contact opnemen met dhr. J. Duenk (0314 325 248). Hij zal in overleg met de ouders enkele rondleidingen op onze school verzorgen op een normale lesdag. Ook als u de open dag wél bezocht heeft, maar toch geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Ludger College op een normale lesdag, bent u van harte welkom.

De eerste rondleiding is gepland op donderdag 1 februari. Graag telefonisch aanmelden.

OPEN

DAG

GEMIST

?